Fiksne tekme

Kaj so Stave Prirejene Tekme?

Zagotovo ste že videli nekoga oziroma stavnega »tipsterja«, ki vam ponuja ogromne dobičke s stavami na prirejene tekme, t.i. »fixed« tekme. Obljubljajo vam visoke dobičke z le minimalnim vložkom, saj gre za prirejene tekme, kjer je stavni dobiček garantiran. Za svoje stavne nasvete pa vam računajo po nekaj sto, če ne celo tisoč evrov. Ali jim zaupati?

Dejstvo je, da prirejanje nogometnih tekem in drugih tekem in športnih dogodkov obstaja. To se dogaja praktično povsod, zato pa se tudi pojavljajo ti dajalci nasvetov za prirejene tekme. Ali ste že dobili kakšno ponudbo s strani kakšnega »tipsterja«, ki vam garantira, da boste s stavami na prirejene stavne dogodke zaslužili ogromne vsote denarja?

Pojavi se vprašanje, zakaj vam ta oseba prav vam ponuja te stavne nasvete, ko pa bi lahko sam odigral to stavo in imel dovolj denarja in dobičkov? Odgovor pa je ta, ker gre verjetno za potegavščino! Svetujemo vam, da takšnim ponudbam ne nasedate in ne zapravljate denarja na takšnih stavah. Prvo kot prvo je to nelegalno, kot drugo pa je dejstvo, da so takšni nasveti pogosto strel v koleno, saj gre za ilegalne in celo prepovedane nasvete, ki pa več ali manj predstavljajo potegavščino.

Kako Delujejo Stave na Prirejene Dogodke?

Stave na prirejene dogodke delujejo tako, da vam nekdo obljublja, da ima vse potrebne »insajderske« informacije o tekmi, ki je nastavljena že vnaprej. Trdil vam bo, da ve kakšen bo točni končni rezultat oziroma kakšen bo razplet te tekme. Prav gotovo ste že zasledili kakšno tako ponudbo, kjer vam za nekaj sto evrov ponujajo dostop do teh informacij.

Preprosto povedano, ta oseba pravzaprav tudi sama nima pojma, kakšen bo končni rezultat. Poskušajo vas prepričati z raznimi slikami njihovih dobitkov – toda veste kaj, tudi te slike se da prirediti na ta način, da izgledajo, kot da so dobitne!

V resnici pa ti dajalci nasvetov povedo informacije, ki so nekako razporejene neenakomerno; recimo, da se za njihove informacije odloči 100 ljudi. Vsak bo plačal €300, tako da ima ta oseba že €30.000 v žepu! Toda informacije zaupajo le takrat, ko bodo zbrali dovolj denarja. Tako povedo tretjini strank, da bo zmagala domača ekipa, tretjini gostujoča, tretjini pa, da se bo tekma končala z remijem.

Tako ima le tretjina uporabnikov pravilen rezultat, ostali pač ne. In tako se ta cikel nadaljuje – tista tretjina, ki je imela dobitek, bo s temi nasveti nadaljevala, za usluge pa bodo plačali še več. Zopet pa bodo stare stranke, ki dobitka niso imeli, nadomestili z novimi strankami. In tako te osebe služijo denar praktično z informacijami, ki so izmišljene!

Najbolje pa je, da takšnim nasvetom ne nasedate. Morda se sliši njihovo oglaševanje predobro, da bi bilo resnično, kar tudi je! Najlažji način pritrditve rezultatov je v nogometu zagotovo. Pravilnik o konjskih dirkah je težko prevladati.

Kako Najti Nastavljene Tekme, Kako Jih Prepoznamo?

Zagotovo ste že kdaj slišali navijače, da gre za nastavljeno tekmo, saj so morda jezni na sodnika oziroma na sam potek tekme. To pa zato, ker je tekma morda res bila prirejena! Kako lahko prepoznamo znake nastavljenih športnih dogodkov?

  • Nenavadne kvote pred začetkom tekme. Eden prvih znakov nastavljene tekme so čudne kvote pred tekmo, ki se hitro in neregularno spreminjajo. Recimo, da so kvote pred tekmo med ekipo A in B takšne, da je zmaga za ekipo A ocenjena na kvoto 2.10. Nekaj minut pred tekmo pa se ta kvota bistveno zmanjša, in sicer na 1.70! To pa zato, ker je več povpraševanja za zmago prve ekipe, najverjetneje zato, ker so ljudje položili na to ekipo velike vsote denarja!
  • Čudne kvote med tekmo. Tudi med tekmo se to lahko pojavlja. Denimo, videli smo tudi že primer, kjer je bil rezultat tekme 1:0 za domačo ekipo, pa je bila kvota za zmago domače ekipe zgolj dve minuti pred koncem kar 1:20! Tekma se je, nepresenetljivo, končala z 1:1.
  • Neregularno sojenje sodnika. Seveda je v to vpleten tudi sodnik, ki bo verjetno storil prav vse, da se bo tekma končala z določenim rezultatom. Videli bomo čudne sodniške odločitve, ki bodo šle določeni ekipi na roko, druga pa bo oškodovana.